Nagenieten van Dag van de Zorg 2024!

18/03/2024 | Alle dienstencentra , Alle assistentiewoningen

Op zondag 17 maart kon iedereen een kijkje komen nemen op onze locaties in Meise, Breendonk, Putte en Sint-Niklaas. Een terugblik op een gezellige dag:

In Meise

  • In assistentiewoningen Ringoot startte de Dag van de Zorg met ontbijt voor klanten, bewoners, buren en familie.
  • Om 11 uur werd er gespeecht, o.a. door woonassistent Erik, werd de inhuldigingsplaat onthuld en startte de feestelijke receptie.
  • Na de middag kon u er genieten van een oefeningenreeks Qi-Gong door bewoonster Cornelia: "Qi-Gong is van oorsprong een gevechtssport, maar hier wordt er niet gevochten. Wij doen dit iedere dinsdag om een balans te vinden tussen lichaam en geest, en ook ter valpreventie."
  • Daarna bracht Garry Hagger  ambiance met alom bekende nummers. Hij speelde er voor de eerste keer live zijn nieuwe single ‘Horizon’. Het optreden eindigde met een leuke polonaise.
  • Tussendoor werden maar liefst tien rondleidingen gegeven aan geïnteresseerden.

Het samenhorigheidsgevoel dat hier hangt, is de reden dat ik hier zo graag woon. We zorgen allemaal goed voor elkaar.

— Cornelia

In Breendonk

Heel wat kijklustigen bezochten assistentiewoningen Botanic op de Dag van de Zorg voor een rondleiding of een feestelijke driegangenmaaltijd. In de namiddag bracht Alain De Bock er de sfeer in met een muzikale mix van covers en meezingers.  

In Putte

De hele dag werden er rondleidingen op de site van Mouterij georganiseerd door onze woonassistent. 's Middags schoven meer dan 30 mensen de voeten onder tafel voor een lekkere lunch. De ‘Zingende schoenmaker’ - een lokale bekendheid - bracht na de middag de sfeer er onmiddellijk in.

In Sint-Niklaas

In assistentiewoningen Alegria kon wie wil een rondleiding op de site en in de flats volgen. Verschillende buurtverenigingen waren present met hun aanbod. En elke bezoeker kon smullen van lekkers, recht uit het frietkraam. Nathan de Clerck en zijn pianist zorgden voor de kers op de taart met hun zeer gesmaakte optreden.