Zorgt u voor uw partner, uw moeder of vader of overweegt u dat te (gaan) doen? Doet u wel eens boodschappen voor de buren? Vangt u de kleinkinderen wel eens op? Bekijk ons aanbod ondersteunende diensten. Of hebt u nood aan een ruggensteuntje, bijvoorbeeld bij palliatieve zorg? We organiseren ook workshops met nieuwe vaardigheden, getuigenissen, tips … voor meer houvast als mantelzorger.

Als mantelzorger staat u altijd klaar voor de persoon waarvoor u zorgt. Daarbij is het belangrijk uzelf niet uit het oog te verliezen. We bieden heel wat diensten aan die u als mantelzorger kunnen ondersteunen:

  • handige thuisdiensten die (een deel van) het huishouden of de verzorging mee kunnen opnemen, zoals koken, boodschappen, poetsen, vervoer, thuisverpleging ... Onze medewerkers doen het met de glimlach.
  • dagverzorgingscentra die verzorging en activiteiten aanbieden. U hebt overdag vrij en de persoon voor wie u zorgt, is in goede handen: hij/zij geniet van lekker eten en leuke activiteiten, kan naar de kinesist of kapper ...
  • kortverblijf voor als u er even tussenuit wil of u zelf jammer genoeg ziek bent. In dat geval kan een tijdelijk verblijf in een woonzorgcentrum voor iedereen een aangename oplossing zijn. 

Of bent u op zoek naar een vorming met tips en vaardigheden rond mantelzorg of een workshop om ervaringen te delen? Bekijk de activiteitenkalender van onze dienstencentra. 

 

Vlaams Expertisepunt Mantelzorg

Meer informatie over mantelzorg vindt u op de website van het Vlaams Expertisepunt Mantelzorg. Dit is het online trefpunt voor mantelzorgers en zij die met hen samenwerken. U vindt hier actuele kennis en informatie over mantelzorg. Je staat er als mantelzorger niet alleen voor!​​

Langer thuis wonen

We helpen u graag om comfortabel te wonen met huishoudhulp-gezinszorg, poetshulp, vervoer, persoonlijke alarmsystemen en veel meer.

Kies uit onze diensten aan huis

Zorgt u voor iemand met dementie?

Lees de tips van onze experts voor een goede nachtrust voor mensen met dementie en hun mantelzorgers.

Praktische tips voor een betere nachtrust
Zorgo Hurrah