Poetshulp nodig in Kapelle-op-den-Bos?

26/06/2020

Vanaf 1 september kunt u in Kapelle-op-den-Bos beroep doen op onze medewerkers als u poetshulp zoekt. Betalen doet u met dienstencheques.

Op 1 september draagt Kapelle-op-den-Bos zijn OCMW-poetsdienst over aan Zorgbedrijf Vlaanderen. Zorgbedrijf Vlaanderen zal zich in de regio inzetten om alle bestaande klanten te blijven helpen en ook nieuwe klanten aan te trekken die gebruik zullen kunnen maken van de poetsdienst. Bent u een van de zowat 150 gezinnen die nu al klant zijn? Dan contacteren we u binnenkort persoonlijk. Alle 22 huidige werknemers blijven aan boord. Klanten kunnen dus in de mate van het mogelijke dezelfde poetsmedewerker behouden.

De dienstverlening wordt voor veel mensen bovendien goekoper vanaf september, omdat Zorgbedrijf Vlaanderen met dienstencheques werkt voor de betaling van poetshulp. Die zijn deels recupereerbaar via de belastingen, terwijl nu met een vast tarief wordt gewerkt voor de poetshulp in Kappele-op-den-Bos. Ook betalen met een persoonsvolgend budget is mogelijk en er zijn sociale tarieven voor inwoners van Kapelle-op-den-Bos die de dienstverlening nodig hebben maar het financieel moeilijker hebben.

Wat kan uw poetshulp voor u doen?

afstoffen, stofzuigen, schuren en dweilen, ramen poetsen...

  • strijken
  • boodschappen doen

We zorgen ervoor dat zo vaak mogelijk uw vertrouwde poetshulp langskomt. Kan uw vaste poetshulp niet komen, dan hebben we een vaste vervanger voor u klaarstaan.

Uw poetshulp kan tussen 8 en 16.30 uur komen kuisen. Dit kan maandag tot en met vrijdag. Elke week, om de twee weken of maandelijks, dat kiest u zelf. ​

 

Betalen met dienstencheques: makkelijk en voordelig

  • Voor 1 uur poetshulp betaalt u 1 papieren of elektronische dienstencheque. U betaalt maximaal 9 euro per dienstencheque en daarvan krijgt u bij de afrekening van uw belastingen een deel terug. Afhankelijk van uw inkomen en gezinssituatie betaalt u in feite maar 2,80 tot 6,30 euro per uur.
  • U kunt ook betalen met uw persoonsvolgend budget.

Hoe poetshulp aanvragen?

Mijn kuisvrouw Lieve, die poetst beter en vooral liever dan ik. Maar ze doet het wel helemaal zoals ik het wil, de schat.