Digitale problemen (sinds cyberaanval) worden opgelost

12/01/2023 | Alle dienstencentra , Alle woonzorgcentra

Enkele van onze informaticatoepassingen waren tijdelijk onbruikbaar: het woonzorgdossier, de kassa, bestelling van medicatie ... Stap voor stap wordt dat opgelost. Hier vindt u de stand van zaken.

U vernam waarschijnlijk al via de media dat Digipolis (het informaticacenter van de stad Antwerpen) getroffen werd door een cyberaanval. Enkele informaticatoepassingen van Zorgbedrijf Vlaanderen die bij Digipolis stonden, werden hierdoor ook onbruikbaar gemaakt. Ondanks die cyberaanval was de zorg voor u als klant de voorbije weken gegarandeerd. Daarvoor grepen onze medewerkers noodgedwongen even terug naar pen en papier. Welke digitale systemen kunnen ondertussen terug gebruikt worden?

Klantendienst

De klantendienst is opnieuw bereikbaar via  03 431 31 32. Op drukke momenten kan de klantendienst een oproep echter niet in de wachtrij zetten. De lijn wordt dan helaas automatisch afgebroken. We werken hieraan om dit op te lossen. We vragen u om in dat geval op een later tijdstip terug te bellen. 

In woonzorgcentrum Vesalius

Woonzorgdossier

Het woonzorgdossier staat sinds vorige week terug online waardoor de zorgplanning en communicatie voor de bewoners in onze woonzorgcentra terug digitaal verloopt. Er zijn nog een aantal koppelingen met randsystemen waaraan gewerkt wordt.

Medicatie

Voor de medicatie werd in het kader van deze crisis een samenwerking met de firma Multipharma opgezet. Tussen vrijdag 13 januari en 21 januari zal de medicatie in al onze woonzorgcentra via deze nieuwe leverancier worden aangeleverd. Aangezien we met een nieuwe leverancier werken kan de kleur, vorm of smaak van de toegediende medicatie echter verschillen tegenover oorspronkelijke medicatie. Het betreft dan geen foute medicatie maar bijvoorbeeld hetzelfde medicijn in een generische variant of van een ander merk. Bij twijfel mag u uiteraard steeds onze medewerkers aanspreken.

Kassa

Sinds 10 januari werkt de kassa in onze woonzorgcentra en dienstencentra opnieuw. Betalen met Bancontact is ook overal mogelijk.