Ben jij de woonassistent die we zoeken?

03/07/2020

We zijn op zoek naar een woonassistent om onze klanten te ondersteunen op een aantal locaties met assistentiewoningen. Word jij onze nieuwe collega?

Zorgbedrijf Vlaanderen beheert op een 20-tal plaatsen in Vlaanderen assistentiewoningen: comfortabele flats waar senioren zelfstandig wonen. Ben jij de woonassistent die we zoeken om onze klanten te ondersteunen op een aantal van deze locaties? Als woonassistent speel je een cruciale rol voor ons bruisend dienstverleningsaanbod.

Wat doe je graag en kan je goed?

Als woonassistent ben je maximaal in de gebouwen aanwezig. Je bent hét aanspreekpunt voor de bewoners, de hulpverlening, het netwerk en de ruime buurt. Je hebt een hart voor senioren en doet er alles aan om hen in de beste omstandigheden bij ons te laten wonen.

 • Voor jou als woonassistent staan de bewoners centraal. Je stelt hoge eisen aan jouw dienstverlening. Met je analytisch vermogen ben je in staat om de situatie en behoeften van de klant te doorgronden. Je staat in voor individuele begeleiding, informeert hen en verwijst  door naar de juiste diensten en organisaties. Om dat goed te kunnen doen, bouw je lokaal een uitgebreid partnernetwerk uit.
 • Je kennis van de sociale kaart en sectorspecifieke wetgeving zal goed van pas komen om een verscheidenheid aan vragen te beantwoorden: over huurwoningen, huisvesting, hulpmogelijkheden en administratie. Het is voor jou vanzelfsprekend om hierin te blijven bijleren.
 • Deze boeiende uitdaging is een combinatie van gerichte zorg voor bewoners en proactieve benadering van de buurt. Als woonassisent sta je garant voor de algemene ‘beleving’ van onze senioren. Je zorgt ervoor dat we deel gaan uitmaken van de buurt. Dat doe je met gerichte acties, zodat mensen spontaan de weg vinden naar ons. Je bent niet alleen op de hoogte van onze eigen faciliteiten, maar je weet ook perfect wat er speelt in jouw buurt.
 • Op een enthousiaste manier leg je makkelijk contacten. Daardoor bouw je actief een netwerk uit met externe partners.
 • Als woonassistent maak je met jouw commerciële ingesteldheid ook toekomstige bewoners warm om bij ons te komen wonen. We ondersteunen je hierin vanuit onze ruime expertise: onder de naam Zorgbedrijf Antwerpen, Zorgbedrijf Brasschaat en Zorgbedrijf Vlaanderen hebben we 4.500 assistentiewoningen/serviceflats onder onze hoede in Oost-Vlaanderen, Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant.

Jouw opleiding en ervaring

 • Als woonassistent van Zorgbedrijf Vlaanderen beschik je over een professioneel bachelor diploma in de welzijns- of gezondheidszorg.

Ons aanbod

 • Je krijgt een contract van onbepaalde duur.
 • Wij bieden een uitdagende job met veel afwisseling.
 • Je ontvangt een  marktconform salaris, aangevuld met een aantal extralegale voordelen zoals 4 extra vakantiedagen, maaltijdcheques, hospitalisatieverzekering, woon-werk vergoeding, bijscholingsmogelijkheden, ….
 • Door onze ruime expertise in de zorg staat Zorgbedrijf Vlaanderen mee borg voor een kwaliteitsvolle opleiding en ondersteuning.

Voor welke locaties zoeken we woonassistenten?

Procedure

 • Na een positieve cv-screening word je uitgenodigd voor een gesprek.
 • De selectieprocedure bestaat uit een verkennend gesprek en een jury-gesprek.

Vragen?

 • Neem contact met Nathalie Van Hamme (tel. 03 431 27 52) of Zoë Van Damme (tel. 03 431 82 70)